Kurssit liittyen elektroniikan ja sähkötekniikan materiaaleihin

Sähköäjohtavat liimat 

Kurssin kuvaus: Kurssi esittelee elektroniikassa käytettyjä sähköäjohtavia liimaratkaisuja ja materiaaleja. Kurssilla käydään läpi sekä isotrooppiset että anisotrooppiset liimat. Erityisesti keskitytään liimojen toimintaan sekä seikkoihin, jotka tulisi huomioida liimaliitosten valmistuksessa toiminnallisuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi.  

Kenelle: Kurssi on suunnattu kaikille sähköäjohtavista liimoista kiinnostuneille. Se on erityisen hyödyllinen tuotekehityksen tueksi sekä tuotannon tueksi ennaltaehkäisemään turhia liimoihin liittyviä ongelmia.  

Kurssin kesto: 3 oppituntia 

Pinnoitteiden ja ylivalujen käyttö sähkötekniikan ja elektroniikan ratkaisuissa

Kurssin kuvaus: Kurssilla käydään läpi pinnoitteiden ja ylivalujen käyttöä elektroniikan ja sähkötekniikan sovelluksissa. Kurssi sisältää perusteet materiaalivaihtoehdoista sekä menetelmistä. Lisäksi kurssilla käsitellään pinnoitteiden ja ylivalujen aiheuttamia luotettavuuskysymyksiä. 

Kenelle: Kurssi on suunnattu tuotekehityksessä sekä tuotannossa työskenteleville antamaan perustiedot pinnoitteiden ja ylivalujen ominaisuuksista. 

Kurssin kesto: 2 oppituntia 

Piirilevymateriaalit ja niiden käyttö eri sovelluksissa 

Kurssin kuvaus: Kurssilla käydään läpi tyypillinen piirilevyn rakenne ja esitellään tyypilliset materiaalivaihtoehdot, esim. laminaatit, johtimet sekä pinnoitteet. Kurssilla käydään läpi myös tyypilliset piirilevyjen luotettavuusongelmat.  

Kenelle: Kurssi on suunnattu tuotekehityksessä sekä tuotannossa työskenteleville antamaan perustiedot piirilevymateriaalien ominaisuuksista sekä käytöstä. 

Kurssin kesto: 2 oppituntia 

Juotosprosessin perusteet 

Kurssin kuvaus: Kurssilla käydään läpi juoteprosessi ja sen kannalta tärkeät elementit. Lisäksi kurssilla keskustellaan tyypillisistä elektroniikassa käytettävistä juotemateriaaleista sekä -prosesseista.  

Kenelle: Kurssi on suunnattu elektroniikan tuotekehityksessä sekä tuotannossa työskenteleville.  

Kurssin kesto: 2 oppituntia